click me
click or press space

Mikroszkopszinpad.huCategory: Otthon
laminált padló növénnyel

augusztus 29, 2022    by  ‣  0 comments

Laminált padló mintázatok választékaA méltán kedvelt laminált padlóknak hatalmas választéka érhető el, akár a mintázat rajzolata, színe vagy árnyalata alapján szeretnénk az otthonunk stílusához igazítani. A laminált burkolatok gyártási technológiája képes az egyes fatípusokat is eltérő árnyalatban megjeleníteni, de hidegburkolatok (például kő, csempe) ábrázolása sem lehet akadály.

Emiatt a laminált padló jóval szélesebb választékban kapható, mint a valódi faparketták. A következőkben a választékot szeretnénk tematikusan, illetve nagy vonalakban bemutatni:

  • Faburkolatok: A leggyakrabban használt faparketták típusait a laminált technológia is előszeretettel használja mintázatként. Ilyenek például a tölgy, bükk, dió és fenyő fafajták.

 

  • Színek, színárnyalatok: Adott famintázaton belül is elérhetőek világosabb, közepes tónusú és sötétebb darabok is, továbbá vannak olyan laminált padlók is, amelyek nem rendelkeznek direkt famintázattal, hanem monokróm színűek. Ez esetben akár olyan színek is szóba jöhetnek, amelyek konkrétan nem léteznek a tömörfa választékban, például szürke.

 

  • Intenzitás: A különféle otthonstílusokat követve az egyes mintázatokat is eltérő intenzitással készítik. Vannak enyhe, akár „fátyolosan” megjelenő textúrák, vannak a faerezetet minél élethűebben, akár rusztikusan tükröző mintázatok, illetve vannak szabályosságra törekvő megoldások is a laminált padló választékban.

 

  • Hidegburkolatok: Ma egyre népszerűbbek a minimál, illetve industrial stílusok, így a kőhatású laminált padló is az új, növekvő trendek közé tartozik a burkolatok piacán. Nemcsak betonhatású, hanem akár bazalt vagy térkő mintázatok is elérhetőek manapság.« »


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük