click me
click or press space

Mikroszkopszinpad.huCategory: Közösség
közterületi játszótér

december 23, 2022    by  ‣  0 comments

Modern közterületi játszótér a családok jó közérzetéértNagyon sok szó esik mostanában a településfejlesztésről, aminek keretén belül igyekeznek felújítani az óvodákat, közintézményeket, a községházát vagy polgármesteri hivatalt, hogy ezek által is egyre rendezettebb, kellemesebb településképet élvezhessenek az ottlakók vagy arra járók.

Ennek szerves részét képezi a közterületi játszóterek fokozatos felújítása, egy fejlődő település esetén pedig újak telepítése is, hiszen minden városnak, falunak a lelkét a családok, s főként a kisgyerekes családok alkotják és sokaknak a kiválasztott ingatlan mellett fontos döntési alapot jelent ez a szempont is. Ezért központi eleme minden településnek a közterületi játszótér, hiszen a szülőknek fontos, hogy legyen hova elmenni a gyerekekkel kicsit kikapcsolódni, játszani. A mai paletta ráadásul elég széles.

A közkedvelt csúszdán, mászókán és hintán kívül játszóvárak, térhálós és mászóeszközök széles választéka választható ma már a kínálatból. Sőt, egy profin felszerelt közterületi játszótérről ezek nem is hiányozhatnak igazán, hiszen az elvárás a mai világban sokkal magasabb, mint húsz évvel ezelőtt volt. A gyerekeket a virtuális eszközök próbálják lekötni, elrabolni és ha ezekkel valóban fel szeretnék venni a versenyt, érdemes energiát, figyelmet és pénzt fektetni abba, hogy egy egészséges fiatalság növekedjen fel.

A családok számára is fontos közösségi helyszínt biztosít egy közterületi játszótér, hiszen a kisgyerekesek szívesen látogatják ezeket a helyeket, és ha színvonalasan van kialakítva – becsempészve pluszba egy ping-pong asztal vagy egy drótkötélpálya –, a fiatalság számára is vonzóvá tehetjük, s ha erre már lehetőség adódik, érdemes evvel a lehetőséggel élni is.
« »


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük