click me
click or press space

Mikroszkopszinpad.huCategory: Egészség
shea vaj, shea növény

augusztus 14, 2022    by  ‣  0 comments

Melyek a shea vaj csodafaktorai?Bőrünk számos hatásnak van kitéve, persze attól függően is, hol élünk, milyen környezeti befolyások érik. Nem elég a mai világban hangsúlyozni a bőrápolás fontosságát, hiszen télen sokan küzdenek a szárazsággal, nyáron a fényvédelemre kell hangsúlyt fektetni, nem beszélve az egyedi bőr irritációkról és hajlamokról.

Nézzük most meg, miben lehet segítségünkre a shea vaj, mint bőrápolási eszköz. A shea vaj egyszerre regenerálja bőrünket, és funkcionál gyulladáscsökkentőként is. Kiválóan ápolja a száraz, ekcémás bőrt. Hidratál és megnyugtat egyaránt. Fontos megkülönböztetni a természetes összetevőjű, bőrbarát kozmetikai termékeket, a dekorkozmetikumoktól, melyek sajnos tele vannak mesterséges adalékanyaggal, összetevővel.

Ezek nagy része pedig sajnos általában valamilyen kőolajszármazékot is tartalmaz, ami eltömíti a bőr pórusait, ezáltal pedig nem képes lélegezni. Ezzel szemben a shea vaj viszont felszívódik a bőrbe, így fejtve ki hosszan tartó hidratáló hatását, és serkentve a bőr öngyógyító képességét. Csodafaktora a shea vajnak abban rejlik, hogy összetétele nagyban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételéhez, ráadásul vitamintartalma tökéletes bőrápolóvá teszi.

Ennél fogva a shea vajat önmagában is használhatjuk bőrápolóként, segíti a bőr rugalmasságának megőrzését. Várandósság alatt ez különös előnyt jelent, hiszen ezáltal el is kerülhető a terhességi csíkok kialakulása. Csökkenti a bőr öregedését is. Ha szeretnénk a shea vajat beszerezni bőrápolási termékeink közé, érdemes körülnézni az olivianatural.hu oldalán, ahol akár önmagában, vagy akár szappanok, balzsamok összetevőjeként is hozzájuthatunk ehhez a csodaszerhez.
« »


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük