click me
click or press space

Mikroszkopszinpad.huCategory: Film
Gucci bolt

december 3, 2021    by  ‣  0 comments

A Gucci ház: a család a „sértő és fájdalmas” ábrázoláson borul kiA Gucci olasz divatház örökösei bíráltak az új filmet, amiért állítólag “huligánként” ábrázolja a család tagjait. A House of Gucci főszereplője Lady Gaga Patrizia Reggianit alakítja, akit azért ítéltek el, mert 1995-ben meggyilkolta volt férjét, Maurizio Gucci divatörököst.

A család célba vette a filmet egy levélben, amelyet először az olasz ANSA hírügynökség tett közzé, és a BBC látta meg.

Nyilatkozatában a család azt mondta, hogy “tudatlanként” ábrázolták őket a filmben, amelyben Adam Driver alakítja Maurizio Guccit, Jared Leto és Al Pacino pedig a család többi tagjait.

“A Gucci család fenntartja magának a jogot, hogy minden kezdeményezést megtegyen saját, valamint szerettei nevének és arculatának védelmében” – áll a levélben.

Hozzátették, hogy Aldo Guccit (aki Pacino alakítja), aki 1953 és 1986 között volt a cég elnöke, és más rokonait “verőemberekként ábrázolták, akik tudatlanok és érzéketlenek a körülöttük lévő világra, és a főszereplőknek [és] eseményeknek tulajdonítottak egy hangnemet és olyan attitűdöt, amely soha nem tartozott hozzájuk.

“Ez emberi szempontból rendkívül fájdalmas, és sérti azt az örökséget, amelyre a márka ma épül.”

A család kijelentette, hogy különösen sértette őket Reggiani ábrázolása, aki szerintük “nemcsak a filmben, hanem a szereplők nyilatkozataiban is úgy szerepel, mint egy férfi és hímsoviniszta vállalati kultúrában túlélni próbáló áldozat”.

“Ez nem állhat távolabb az igazságtól” – folytatta a nyilatkozat, és a család “befogadó társaságként” jellemezte a vállalkozást, amikor az élen álltak. A Gucci család az 1990-es évek óta nem áll kapcsolatban a divatházzal. A luxusmárka jelenleg a francia Kering csoport tulajdonában van. A család jelenleg nem indított jogi lépéseket a film és a producerek ellen.

Scott a múlt héten a BBC Radio 4-ben nyilatkozva elutasította Patrizia Gucci, Maurizio másodunokatestvére korábbi kritikáját, amikor nemrégiben a család nevében beszélt az Associated Press-nek. Azzal vádolta a rendezőt, hogy “hasznosulás céljából ellopta egy család személyazonosságát”.

“Én nem foglalkozom ezzel” – mondta Scott a Today című műsorban.

“Ne feledje, hogy az egyik Guccit meggyilkolták, egy másikat [Aldo] pedig börtönbe került adócsalás miatt, szóval nem beszélhet velem a nyereségszerzésről. Amint ezt megteszi, a köztulajdon részévé válik. “
« »


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük